1.   Μία ευκαιρία για ξεκούραση μακριά από το άγχος

Στις γιορτές πολλοί από εμάς αισθανόμαστε άγχος. Θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της γιορτινής περιόδου, θα μπορέσουμε να κάνουμε σωστό προγραμματισμό ώστε να περάσουμε όμορφα τις γιορτινές μέρες. Για να αποβάλουμε αυτό το άγχος και τις αρνητικές σκέψεις, αυτό που θα μας βοηθήσει, είναι να διαχωρίσουμε το τι είναι σημαντικό και τι όχι. Ποια είναι η ουσία των γιορτών, ποιες είναι οι προτεραιότητες και ποια τα σχέδιά μας για να περάσουμε όμορφα.

2.   Η παγίδα των συγκρίσεων και των προσδοκιών

Δεν είναι δύσκολο να πέσεις στην παγίδα της σύγκρισης του εαυτού σου και της ζωής σου με τη ζωή των άλλων. Τέτοιες σκέψεις δεν σε βοηθούν με κανέναν τρόπο. Για να βιώσεις όμορφες και ήρεμες γιορτινές στιγμές και για να αξιολογήσεις όσα ήδη έχεις στη ζωή σου επικεντρώσου σε ό,τι σε ευχαριστεί κι όχι στις προσδοκίες του κοινωνικού περιβάλλοντος.

3.   Φρόντισε τον εαυτό σου

Η ολιστική φροντίδα του εαυτού σημαίνει να κοιμάσαι και να γνωρίζεις πότε χρειάζεσαι ξεκούραση, να βρίσκεις τρόπους να αποφορτίζεσαι από την πίεση της καθημερινότητας, να χαλαρώνεις και να αφουγκράζεσαι το σώμα σου. Κοιμήσου, άκου τη μουσική που σου αρέσει ή διάβασε ένα βιβλίο που σε ευχαριστεί. Φροντίζοντας τον εαυτό σου θα αισθανθείς αυτοπεποίθηση και θα είσαι πλέον έτοιμος/η για να θέσεις τους καινούριους στόχους για το νέο έτος!

4.   Ενσυνειδητότητα

Όλοι θέλουμε η κάθε μας μέρα να είναι μοναδικά όμορφη πόσο μάλλον τα Χριστούγεννα. Κάθε μέρα είναι μία ευκαιρία για να έχουμε μία καινούρια θετική εμπειρία, μία καινούρια θετική σκέψη. Με ποιο τρόπο όμως απολαμβάνουμε αυτή την εμπειρία; Έχουμε τον έλεγχο της προσοχής μας; Για να βιώνουμε την κάθε στιγμή ως μία μοναδικά ενδιαφέρουσα εμπειρία θα πρέπει να επικεντρωνόμαστε στη στιγμή που παρατηρούμε ή βιώνουμε κάτι. Κάνοντας μία βόλτα για παράδειγμα, παρατηρούμε και εστιάζουμε την προσοχή μας στο περιβάλλον και στον εαυτό μας μία δεδομένη στιγμή, χωρίς να έχουμε επιπρόσθετες σκέψεις, χωρίς να κρίνουμε. Με αυτό τον τρόπο εστιάζουμε και απολαμβάνουμε το παρόν αποβάλλοντας το άγχος.

5.   Γίνε πάλι παιδί

Τα Χριστούγεννα είναι η ιδανική στιγμή για να απομακρυνθείς από το άγχος και την πίεση της καθημερινότητας και να βιώσεις μερικές ξέγνοιαστες στιγμές! Όπου και να βρίσκεσαι έχεις πολλές επιλογές για να βιώσεις την παραμυθένια ατμόσφαιρα που μπορούν να σου προσφέρουν τα Χριστούγεννα. Μπορείς να πας σε χριστουγεννιάτικα χωριά ή να επισκεφθείς το luna park, να διασκεδάσεις και να γελάσεις με την καρδιά σου! Εάν θέλεις να μείνεις στη ζεστασιά του σπιτιού σου μπορείς να φτιάξεις, χριστουγεννιάτικά γλυκά, μία ζεστή σοκολάτα, να δεις κινούμενα σχέδια ή να παίξεις επιτραπέζια παιγνίδια με την παρέα σου!

 

Τα φετινά Χριστούγεννα, λοιπόν, μη αφήσεις το άγχος να σε καταβάλει. Κάνε θετικές σκέψεις, γέμισε το χρόνο σου όπως εσύ θέλεις και δημιούργησε εικόνες θαλπωρής και ευημερίας που θα ενισχύσουν την ψυχική σου υγεία.