Μικρές προσθήκες στο πρόγραμμά μας μπορεί να μας ανανεώσουν να βελτιώσουν τη διάθεσή μας και να μας αναζωογονήσουν σωματικά, ψυχικά και πνευματικά! Σου παρουσιάζουμε λοιπόν κάποια tips που θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα την περίοδο των γιορτών, να βρεις τι είναι σημαντικό για εσένα και τι όχι και θα βοηθήσουν να θέσεις νέους στόχους για το νέο έτος που έρχεται!

1.   Βγες έξω και διασκέδασε!

Είτε εργάζεσαι, είτε όχι, είτε έχεις κάποιες ημέρες άδειας, συνέχισε να ακολουθείς μία ρουτίνα, που δεν θα επηρεάσει τη διάθεσή σου. Σκέψου τι θα ήθελες να κάνεις αυτές τις μέρες και αξιοποίησε τις ημέρες σου όπως εσύ επιθυμείς χωρίς να αποκλίσεις καθημερινές συνήθειες που σε ευχαριστούν. Με αυτό τον τρόπο δεν θα σκεφτείς ότι πέρασαν οι μέρες και δεν τις αξιοποίησες όσο θα ήθελες. Είναι μία ευκαιρία να βρεις την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, να θέσεις τις προτεραιότητές σου και να δώσεις προσοχή για όσα εσύ θεωρείς σημαντικά.

2.   Κάνε τη λίστα σου

Για να εξισορροπήσεις τις κοινωνικές σου υποχρεώσεις και να φροντίσεις και τον εαυτό σου λίγο πριν από την αρχή του νέου έτους κατάγραψε τα όλα στο ημερολόγιό σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να οργανώσεις όλα όσα θέλεις να κάνεις και να βάλεις στο πρόγραμμά σου, τις δραστηριότητες που θα σε ξεκουράσουν και θα σε κάνουν χαρούμενο/η, είτε αυτό είναι μια βόλτα στους στολισμένους δρόμους, είτε μία ταινία με τους αγαπημένους σου.

3.   Βοήθησε την κοινότητά σου

Η προσφορά και η υποστήριξη ανθρώπων που το έχουν ανάγκη δίνουν χαρά και δημιουργούν όμορφα συναισθήματα. Η ενσυναίσθηση, η ευγένεια και η αλληλεγγύη προκαλούν ωφέλιμα συναισθήματα τα οποία δρουν ευεργετικά στην υγεία, την ευημερία και την ευτυχία. Η καλοσύνη βοηθά στη μείωση του στρες και στη βελτίωση της συναισθηματικής μας ευεξίας.

4.   Ευκαιρία για δημιουργικότητα!

Οι γιορτινές ημέρες μας δίνουν την ευκαιρία να ασχοληθούμε με διάφορες δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα είναι η μαγειρική και οι χειροποίητες κατασκευές. Η δημιουργικότητα μέσα από μία τέχνη βοηθάει τα άτομα να εκφράσουν τις σκέψεις, τις εμπειρίες και τα συναισθήματά τους και σχετίζεται άμεσα με την ευεξία τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική!

 

Με ένα φαγητό ή γλυκό ή με μία κατασκευή ή ένα στολίδι που θα φτιάξεις, δημιουργούμε κάτι το οποίο μοιραζόμαστε. Κι αυτό το μοίρασμα μας γεμίζει θετικότητα και αισιοδοξία!