Σεμινάριο”Άγχος και εξετάσεις. Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους εφήβους;”

To Curis Network σας προσκαλεί σε σεμινάριο με θέμα “Άγχος και εξετάσεις. Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους εφήβους;”.

Σκοπός Σεμιναρίου:

Η περίοδος των εξετάσεων πλησιάζει και το άγχος που συνδεέται με αυτές είναι κάτι που επηρεάζει τους περισσότερους εφήβους, καθώς ο φόβος για αποτυχία τείνει να αυξάνεται κατά τη συγκεκριμένη περίοδο.  Είναι όμως το άγχος κάτι αρνητικό; Στην πραγατικότητα, το άγχος είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού μας, που ενεργοποιείται σε καταστάσεις πίεσης και μας βοηθά να γίνουμε πιο λειτουργικοί. Στόχος μας ως γονείς είναι να βοηθήσουμε τα έφηβα παιδιά μας να μετατρέψουν το άγχος από απειλή σε  σύμμαχο τόσο στη σχολική τους πορεία όσο και στη μετέπειτα ζωή τους.

Σε αυτό το σεμινάριο θα εστιάσουμε στους τρόπους, με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε τους εφήβους να διαχειριστούν το άγχος των εξετάσεων. Αρχικά, θα προσδιορίσουμε την έννοια του άγχους, τα συμπτώματα, με τα οποία παρουσιάζεται στους εφήβους, τις καταστάσεις και τις σκέψεις που το προκαλούν, τον τρόπο με τον οποίο οι σκέψεις επηρεάζουν τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις και θα μάθουμε πρακτικές στρατηγικές, με τις οποίες μπορούμε εμείς οι ίδιοι να βοηθήσουμε το έφηβο παιδί μας να διαχειριστεί το άγχος των εξετάσεων.

Σε ποιους απευθύνεται:

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς εφήβων, οι οποίοι επιθυμούν να βοηθήσουν το παιδί τους να διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά το άγχος των εξετάσεων και να συνδράμουν στην ενδυνάμωσή του, καθώς και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο.

Σύντομο βιογραφικό:

Η Θεογνωσία Μεϊτανή είναι εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος με Αρ. Μητρώου 375. Έχει αποκτήσει τετραετές πτυχίο στη Ψυχολογία και τριετές μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική Ψυχολογία . Ακολούθως, έχει πιστοποιηθεί ως Διεθνής Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικής Ανάπτυξης – GCDF (Global Career Development Facilitator), ενώ παράλληλα εξειδικεύεται στη Συστημική Θεραπεία παιδιών και εφήβων και την Παιγνιοθεραπεία.  Ως Ειδικευόμενη Συμβουλευτική Ψυχολόγος, παρείχε ψυχοθεραπευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, στο Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού Αραδίππου, στο Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκωσίας και στο Κέντρο Έρευνας και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών. Σήμερα παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε ενήλικες, παιδιά και εφήβους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες όπως άγχος και αγχώδης διαταραχές, κατάθλιψη, φοβίες, θυμό, τραυματικές εμπειρίες, δυσκολίες προσαρμογής, θέματα διαπροσωπικών σχέσεων, πένθος, παραβατικότητα, δυσκολίες που προκύπτουν από τη διάγνωση καρκίνου ή άλλων χρόνιων παθήσεων στους ασθενείς, όπως και στις οικογένειες τους κ.α. Επιπλέον, ασχολείται με τη συμβουλευτική γονέων και τη συμβουλευτική ζευγαριών.  Παράλληλα, έχει διοργανώσει και παρουσιάσει πληθώρα σεμιναρίων και βιωματικών εργαστηρίων σε παιδιά, έφηβους και ενήλικες.

Χρήσιμες Πληροφορίες:

Μέρα: Τετάρτη 8/5/2019

Ώρα: 16:30-18:00

Τόπος: Curis Network, Γεώργιου Δάβαρη 6, 2024 Ακρόπολη, 3ος όροφος

Είσοδος: Δωρεάν

Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος. Για εγγραφή παρακαλώ επικοινωνήστε στο 22029610 ή στο academy@curisnetwork.com (κα. Θεογνωσία Μεϊτανή ή κα. Πόπη Ψάλιου)