Πρόγραμμα “Ευτυχισμένα Παιδιά, Ευτυχισμένοι Γονείς”

ΤΟ CURIS NETWORK ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ”ΕΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 8 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ, ΜΕ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Περιγραφή Προγράμματος:

Ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο πρόγραμμα 8 εβδομάδων, με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα.

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να βοηθήσει τους γονείς παιδιών από 2 μέχρι 8 ετών να βρουν εύχρηστες λύσεις σε δύσκολες συμπεριφορές του παιδιού τους, καθώς και να είναι σε θέση να βοηθήσουν το παιδί τους να βελτιώσει τη συμπεριφορά του τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο.

Οι γονείς που έχουν παρακολουθήσει ξανά το πρόγραμμα έχουν αναφέρει σημαντική βελτίωση στη συμπεριφορά του παιδιού τους στο σπίτι και στο σχολείο, καθώς και σημαντική βελτίωση στη σχέση τους με το παιδί.

Μέσα από το πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν:

· Κατανόηση της συμπεριφοράς του ανυπάκουου παιδιού και των παραγόντων που επηρεάζουν αυτή τη συμπεριφορά

· Εκπαίδευση σε συγκεκριμένες γονεϊκές δεξιότητες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων συμπεριφοράς, που συνήθως εκδηλώνονται σε παιδιά ηλικίας 2-8 ετών με ισχυρή προσωπικότητα

· Στήριξη και καθοδήγηση από ειδικούς ψυχολόγους για τη δημιουργία ισχυρών οικογενειακών θεμελίων, τα οποία θα κάνουν τις τεχνικές αυτές πιο αποτελεσματικές

· Κατανόηση για το πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες για να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους με το παιδί.

“Οι τυχεροί γονείς που έχουν καλά παιδιά, συνήθως έχουν τυχερά παιδιά που έχουν καλούς γονείς”James A. Brewer

Μέρες και ώρες

Συνάντηση 1:  2/5/2019 17:30-19:00

Συνάντηση 2:  9/5/2019  17:30-19:00

Συνάντηση 3:  16/5/2019  17:30-19:00

Συνάντηση 4:   23/5/2019  17:30-19:00

Συνάντηση 5:   30/5/2019  17:30-19:00

Συνάντηση 6:    6/6/2019    17:30-19:00

Συνάντηση 7:   13/6/2019  17:30-19:00

Συνάντηση 8:   20/6/2019  17:30-19:00

Συντονίστριες Ομάδας:

Σύντομα Βιογραφικά

Θεογνωσία Μεϊτανή, Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Η Θεογνωσία Μεϊτανή είναι εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος με Αρ. Μητρώου 375. Έχει αποφοιτήσει από το τετραετές πτυχίο στη Ψυχολογία και το τριετές μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Ακολούθως, έχει πιστοποιηθεί ως Διεθνής Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικής Ανάπτυξης – GCDF (Global Career Development Facilitator), ενώ παράλληλα εξειδικεύεται στη Συστημική Θεραπεία παιδιών και εφήβων και την Παιγνιοθεραπεία, στο Συστημικό Ινστιτούτο Κύπρου.

Ως Ειδικευόμενη Συμβουλευτική Ψυχολόγος, παρείχε ψυχοθεραπευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, στο Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού Αραδίππου, στο Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκωσίας και στο Κέντρο Έρευνας και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών. Σήμερα παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε ενήλικες, παιδιά και εφήβους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες όπως άγχος και αγχώδης διαταραχές, κατάθλιψη, φοβίες, θυμό, τραυματικές εμπειρίες, δυσκολίες προσαρμογής, θέματα διαπροσωπικών σχέσεων, πένθος, παραβατικότητα, δυσκολίες που προκύπτουν από τη διάγνωση καρκίνου ή άλλων χρόνιων παθήσεων στους ασθενείς όπως και στις οικογένειες τους κ.α. Επιπλέον, ασχολείται με τη συμβουλευτική γονέων και τη συμβουλευτική ζευγαριών.

Παράλληλα, έχει διοργανώσει και παρουσιάσει πληθώρα σεμιναρίων και βιωματικών εργαστηρίων σε παιδιά, έφηβους και ενήλικες.

 

Τώνια Κάσινου, Σχολική/ Εκπαιδευτική Ψυχολόγος

Η Τώνια Κάσινου είναι εγγεγραμμένη Σχολική/ Εκπαιδευτική Ψυχολόγος με Αρ. Μητρώου 302. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια, αποφοίτησε από το τριετές Master Artium στην Σχολική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Κύπρου. Yπήρξε Ειδικευόμενη Εκπαιδευτική Ψυχολόγος στην Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στο Επαρχιακό Γραφείο Λεμεσού- Πάφου. Είναι κάτοχος του Ά και ΄Β Επιπέδου Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών Αθηνών και του ΄Γ Επιπέδου Κυπριακής Νοηματικής Γλώσσας από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.Είναι εθελόντρια στο Φιλανθρωπικό Σύνδεσμο για παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία ”ΕΛΠΙΔΑ”, στον Σύνδεσμο για Άτομα με Αυτισμό Κύπρου, στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, καθώς και στο Φιλανθρωπικό Σύνδεσμο Στήριξης Ατόμων με Άνοια ”Ιθάκη”.Ασχολείται με ψυχομετρικές αξιολογήσεις παιδιών και εφήβων,συμβουλευτική παιδιών, εφήβων και γονέων, σχεδιασμό και εφαρμογή παρεμβατικών προγραμμάτων σε παιδιά και εφήβους καθώς και βιωματικές ομάδες γονέων. Επίσης, ασχολείται με την παρουσίαση βιωματικών σεμιναρίων και ομιλιών. Μερικά από τα θέματα με τα οποία ασχολείται είναι: Μαθησιακές Δυσκολίες, Αγχώδεις Διαταραχές, Σχολικός εκφοβισμός, ΔΕΠ-Υ, Δυσκολίες προσαρμογής, Επιλεκτική Αλαλία, Αυτισμός, Όρια και Πειθαρχία στην οικογένεια, Κατάθλιψη κ.α

Χρήσιμες Πληροφορίες:

Curis Network

Γεώργιου Δάβαρη 6, 2024 Ακρόπολη

3ος όροφος

Χρέωση: 190 ευρώ ανά συμμετέχοντα (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)

*το ποσό προπληρώνεται

**Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος. Για εγγραφή παρακαλώ επικοινωνήστε στο 22029610 ή στο academy@curisnetwork.com (κα. Θεογνωσία Μεϊτανή ή κα. Πόπη Ψάλιου)