Σεμινάριο με θέμα “Βοηθώντας το παιδί μας να διαχειριστεί το θυμό”

To Curis Network σας προσκαλεί σε σεμινάριο με θέμα “Βοηθώντας το παιδί μας να διαχειριστεί το θυμό”.

Σκοπός Σεμιναρίου: 

Όπως και στους ενήλικες, είναι φυσιολογικό και τα παιδιά να θυμώνουν κάποιες φορές. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ο θυμός είναι ένα φυσιολογικό και αποδεκτό συναίσθημα.  Πιο συγκεκριμένα, ο θυμός είναι ένα από τα έξι βασικά μας συναισθήματα (χαρά, λύπη, θυμός, έκπληξη, αηδία και θλίψη) και αποτελεί την άμυνα μας σε περιπτώσεις κατά τις οποίες νιώθουμε να μας προδίδουν, να μας κακομεταχειρίζονται, να καταπατούν το χώρο μας, ή να μας φέρονται άδικα.  Σε άλλες περιπτώσεις, συναισθήματα όπως ο πόνος ή η ζήλια μπορεί να μας προκαλέσουν θυμό.  Θυμώνουμε όταν αυτά τα συναισθήματα συσσωρευτούν μέσα μας και γίνουν πολύ έντονα.  

Το σημαντικό είναι όχι το να σταματήσουμε να θυμώνουμε, αλλά να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τις καταστάσεις που πυροδοτούν το θυμό μας, και να  μπορούμε να το διαχειριστούμε εποικοδομητικά έτσι ώστε να μην επηρεάζει εμάς ή τους γύρω μας. 

Σε αυτό το σεμινάριο θα εστιάσουμε στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να διαχειριστούν το θυμό τους.  Αρχικά θα προσδιορίσουμε την έννοια του θυμού, τον τρόπο με τον οποίο οι σκέψεις μας επηρεάζουν τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις μας και θα μάθουμε πρακτικές στρατηγικές με τις οποίες μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί να διαχειριστεί το θυμό του.  

Σε ποιους απευθύνεται: 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο.  

Σύντομο βιογραφικό: 

Η Θεογνωσία Μεϊτανή είναι εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος (Αρ. Μητρώου: 375).  Έχει τετραετές πτυχίο στη Ψυχολογία και τριετές μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική Ψυχολογία. Επίσης έχει πιστοποίηση ως Διεθνής Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικής Ανάπτυξης – GCDF (Global Career Development Facilitator). Η εμπειρία της περιλαμβάνει παροχή συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε ενήλικες, παιδιά, έφηβους,  ζευγάρια και οικογένειες που αντιμετωπίζουν διάφορες δυσκολίες όπως άγχος, κατάθλιψη, φοβίες, τραυματικές εμπειρίες, θέματα διαπροσωπικών σχέσεων, πένθος, παραβατικότητα, και δυσκολίες που προκύπτουν από τη διάγνωση καρκίνου στους ασθενείς όπως και στις οικογένειες τους.  

Χρήσιμες πληροφορίες: 

Μέρα: Παρασκευή 25/01/2019

Ώρα: 16:30-18:00 

Τόπος: Γεώργιου Δάβαρη 6, 2024 Ακρόπολη, Γραφείο 301, Λευκωσία 

(έναντι Alphamega Στρόβολος)

Στοιχεία επικοινωνίας: 77776300 ή academy@curisnetwork.com

Είσοδος: Δωρεάν 

Περιορισμένος αριθμός θέσεων (Κράτηση απαραίτητη) 

*Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.